Daune
0230 239 933

Acest serviciu este GRATUIT!

Urmărim dosarul până în momentul achitării despăgubirii.

Ce fac în caz de daună?

Conducerea unui autovehicul ne expune și pericolului de accidentare, iar în astfel de cazuri, pentru că suntem aplecați spre nevoile tuturor participanților la trafic, soluționăm cazurile de daună rezultate în urma accidentelor provocate pe teritoriul României de autovehicule înmatriculate în străinătate.

Având calitatea de corespondent pentru gestionarea dosarelor de daună în sistem Carte Verde și Directiva a 4-a, investigăm și soluționăm cu maximă corectitudine dosarele aferente accidentelor produse pe teritoriul României, și nu numai, de autovehiculele înmatriculate în Bulgaria și asigurate de compania DallBogg Life and Health EAD, dar și cele în care sunt implicate persoane de cetățenie română, în afara granițelor țării.

Constatările şi evaluările de daune se realizează cu personal calificat, în cel mai scurt timp posibil de la data avizării daunei.

Deschiderea dosarului de daună

Dacă sunteți vinovat de producerea unui accident de circulație în străinătate, cei prejudiciați vor fi despăgubiți prin polița dumneavoastră Carte Verde. În același timp, dacă pe teritoriul României, sunteți accidentat de un autovehicul înmatriculat în afara țării noastre, veți fi despăgubit prin polița Carte Verde a respectivului șofer/autovehicul. Începând cu anul 2007, Cartea Verde este parte integrantă a poliței RCA, ceea ce înseamnă că, odată ce ați încheiat o poliță RCA, veți cumpăra automat și polița Carte Verde.

În cazul în care ați fost accidentat de un autovehicul înmatriculat în afara țării noastre și doriți să vă adresați companiei RECREX pentru deschiderea dosarului de daună, vă rugăm să apelați call-center-ul nostru dedicat la numărul de telefon 0040/0230 563 565, în intervalul orar 09.00-17.00, de luni până vineri, sau la adresa de e-mail daune@recrex.net.

Avizarea daunei se va realiza în cel mai scurt timp posibil dacă vă veți adresa call-center-ului dedicat al RECREX. Aceasta presupune ca dumneavoastră să furnizați următoarele informații despre eveniment:

- Datele de identificare și de contact ale persoanelor implicate în eveniment, păgubit (păgubiți) și vinovat;

Cauzele și împrejurările de producere a evenimentului, inclusiv detalii despre locul evenimentului și momentul producerii acestuia – dată, oră;

Datele de identificare ale autovehiculelor implicate in eveniment;

Detaliile privind locația și starea vehiculului avariat (dacă este sau nu deplasabil);

Locul unde doriți efectuarea constatării.

Documente necesare pentru deschiderea unui dosar de daună în sistem Carte Verde

Pentru deschiderea dosarului de daună și furnizarea informațiilor pentru avizarea daunei aveți nevoie de următoarele documente:

- polița de asigurare a șoferului vinovat și a șoferului păgubit;    

- polița Carte Verde a șoferului vinovat și a șoferului păgubit;    

- cartea de identitate a șoferului vinovat și a șoferului păgubit;    

- cartea de identitate/certificatul de înmatriculare al autovehiculelor implicate în eveniment;    

- permisul de conducere al șoferului vinovat și al șoferului păgubit;    

- documentele eliberate de autorități (poliție/pompieri/ș.a.) sau Formularul de constatare amiabilă (ADA), după caz (vezi ghidul de completare a formularului);    

- alte documente în funcție de evenimentul produs;    

- Formularul Formular declarație / înștiințare daună;    

- Declarații ale persoanelor implicate.    

Descarcă Formular de constatare amiabilă în caz de accident

Descarcă Ghidul de completare a formularului de constatare amiabilă în caz de accident

Descarcă Formularul Formular declarație / înștiințare daună;